Klaas van Breugel

Henk Jonkers

Erik Schlangen

Alumni Masterclass Self-healing materials

  • Wanneer: donderdag 6 februari, 16.00-18.00 uur (met aansluitend een borrel)
  • Waar: TU Delft, Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, zaal 1.98
  • Voor wie: TU Delft Alumni met achtergrond of interesse in nieuwe en zelfherstellende (bouw)materialen

Prof. Dr. Ir. Klaas van Breugel, Dr. Henk Jonkers  en Prof. Dr. Ir. Erik Schlangen nemen u mee in de laatste ontwikkelingen om de levensduur te verlengen van alomtegenwoordige materialen zoals beton en asfalt. Nederland staat vol gebouwen van voor de 70er jaren. Deze gebouwen komen aan het eind van hun levensduur. Wat kunnen we doen om hun levensduur te verlengen? En zijn er huis-tuin-en keukenmanieren om asfalt duurzamer te maken? Hoor, kijk, voel en praat mee!

  • Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Prof. dr. Ir. Klaas van Breugel geeft een inleiding over de recente ontwikkelingen in het onderzoek naar Civieltechnische materialen. Hij gaat in op trends in zowel experimenteel en numeriek onderzoek. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen en wat gaan we oplossen met onze nieuwe materialen ? De meeste van onze gebouwen zijn gebouwd in de jaren 70. Zij naderen nu het einde van hun ontworpen levensduur. Kunnen we hun verouderingsproces vertragen, stoppen of omkeren?  Kunnen we bouwen op een andere manier zodat onze gebouwen langer meegaan en duurzamer zijn? Zijn zelfherstellende materialen mogelijk een deel van de oplossing?

Dr. Henk Jonkers zal aantonen dat de microbiologie civiel ingenieurs kan helpen om een ​​betere prestatie van beton te krijgen. Kunnen bacteriën echt voor zelfherstel zorgen? Hoe werkt dat? Wat is de status van deze ontwikkeling en onder welke omstandigheden verbeteren bacteriën de eigenschappen van beton? Zijn er al echte toepassingen? Bacteriën zijn niet de enige manier van zelfherstel in betonconstructies. Henk bespreekt ook een aantal andere methoden dat gebruik maakt van nano - deeltjes, tandpasta of poreuze netwerken.

Prof. dr. Ir. Erik Schlangen neemt u mee in de wereld van zelfherstellend asfalt. Is het poreuze asfalt dat we gebruiken in Nederland zulk uitstekend materiaal als we allemaal denken? Om op te rijden is het heel aangenaam, maar de duurzaamheid is verre van perfect. Wat als we dit ZOAB zelfherstellend willen maken? Dit kan met eenvoudige huis-, tuin- en keukentechnieken. Staalwol en inductie zijn verrassend genoeg een perfecte combinatie om asfalt te repareren. Heeft u ooit een stuk asfalt gerepareerd in een magnetron ? Erik doet het u voor!

Bekijk Henks uitleg over biobeton

Bekijk Eriks TED talk over zelfherstellend beton en asfalt

 

    

 Klaas van Breugel in Cement 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu