• Naar betrouwbare mobiliteit

Naar betrouwbare mobiliteit

Het garanderen van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid van transport terwijl iedereen probeert terstond ergens te geraken. Het is een echte uitdaging.

Ook al kunnen we verkeersopstoppingen niet geheel uitbannen, we kunnen op zijn minst proberen om de files op de wegen te verminderen. Dan kunnen we beginnen met het aanpakken van de ‘chill factor’ van de verkeersopstopping, de drijvende kracht achter de ontwikkeling van nieuwe systemen voor verkeersmanagement.

Niemand is gelukkig met vertragingen, of je nou in een auto zit of zit te wachten op een pakketje dat moet worden bezorgd. In de huidige maatschappij is de betrouwbaarheid van diensten zoals transport nog belangrijker dan snelheid en kosten. Onbetrouwbaarheid verhoogt slechts de kosten van transport. De belangrijkste vraag is hoe we kwalitatief hoogwaardig transport kunnen bieden dat betrouwbaar, snel en betaalbaar is. Om dit doel te bereiken, moeten we samenwerken met andere disciplines om onderzoek te doen naar multimodale transportsystemen, naadloze transportverbindingen, intelligente verkeerssystemen en nieuwe vormen van transport, nieuwe wiskundige methodes ontwikkelen, en de veranderende wensen van de gebruikers begrijpen en integreren. We moeten kortom werkelijk innovatief zijn.

Lees wat de TU Delft nog meer doet op de homepagina van het Transport Research Centre Delft (in het Engels).

Een van de projecten binnen dit programma waar Transport & Planning bij is betrokken is BRAS : betrouwbare bereikbaarheid van steden.

Naam auteur: pbosschaart
© 2017 TU Delft

Metamenu