Jouw rol als ingenieur bij Transport & Planning

Nederland is een van de dichtstbevolkte gebieden in de wereld. Met name in de Randstad is de vraag naar transport de afgelopen decennia snel gegroeid. Nog steeds is deze groei aanzienlijk, terwijl de capaciteit van de beschikbare infrastructuur en transportdiensten tot het uiterste wordt benut. Bovendien zijn toenemende kosten ten gevolge van congestie, verkeersonveiligheid en milieuvervuiling belangrijke aandachtspunten in de politiek en in het dagelijks leven van veel Nederlanders. Voor civiel ingenieurs die afstuderen bij Transport & Planning zijn dit echter geen problemen maar opwindende uitdagingen!

Als ingenieur in Transport & Planning speel je een belangrijke rol bij het oplossen van bovengenoemde problemen. Voorbeelden zijn het werken aan structuurplannen voor de ruimtelijke inrichting voor zowel korte als lange termijn, het ontwerpen van diensten van openbaar vervoer en het bedenken en toepassen van slimme ideeën om het verkeer te beheersen en congestie te verminderen.
Veel van de projecten waar ingenieurs in de Transport & Planning aan werken zijn regelmatig in het nieuws en zijn het onderwerp van een constante (kritische) publieke discussie. Enkele voorbeelden hiervan zijn rekening rijden, de Betuweroute, en de hogesnelheidslijn.

pageImageTitle1

Naam auteur: pbosschaart
© 2017 TU Delft

Metamenu