Netwerk Event

Op 30 mei 2013 hebben de nieuwe hoogleraren zich gepresenteerd aan vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven tijdens het Bouw & Infra Netwerk Event.

Afdeling Bouw & Infra

De afdeling Bouw & Infra houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs op de gebieden integraal en constructief ontwerpen van civiele infrastructuur en van constructief ontwerpen van gebouwen. De afdeling werkt vanuit drie invalshoeken:

  • Science: de fundamentele disciplines die nodig zijn het gedrag van constructies en materiaal te begrijpen
  • Engineering: houdt zich bezig met hoe materialen in constructies kunnen worden toegepast
  • Design: wat komt kijken bij het ontwerpen en het ontwerpproces

Het werk van de afdeling draagt sterk bij aan maatschappelijke thema’s als Asset management, nieuwe (duurzame) materialen en toepassing daarvan in constructies en zelfherstellende materialen, waarbij duurzaamheid centraal staat.
De afdeling heeft sterke banden met overheid en bedrijfsleven. Regelmatig zijn bijeenkomsten met belangrijke partners. Een impressie van de middag die op 30 mei gehouden is vindt u hier. Op deze middag hebben de nieuwe hoogleraren van de afdeling zich gepresenteerd.

De leerstoelen zijn gegroepeerd in de 6 secties. Iedere sectie heeft zijn eigen onderzoeksgebieden. Klik op de naam van een van onderstaande secties of van het Macrolab om meer informatie te krijgen:

NIEUWS

Alumni event CiTG

Op donderdagmiddag 8 juni zijn de deuren van de labs geopend voor de alumni van de faculteit.

Meer informatie

 

Hoe aardbevingsbestendig is doorzonwoning Groningen?

http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/63871/hoe_aardbevingsbestendig_is_doorzonwoning_groningen_

Willem Wever fragment: hoe kunnen we onze huizen verstevigen tegen aardbevingen

http://willemwever.kro-ncrv.nl/uitzending-gemist/fragment/wetenschap-hoe-kunnen-we-onze-huizen-verstevigen-tegen-aardbevingen   


OpenCourseWare ‘Seismic Essentials’ van start
 

 http://www.tudelft.nl/nl/actueel/laatste-nieuws/artikel/detail/opencourseware-seismic-essentials-van-start/  

Heen en weer duwen in het lab:
Hoe sterk zijn de Groningse huizen?

http://www.citg.tudelft.nl/onderzoek/projecten/hoe-sterk-zijn-de-groningse-huizen/

Railonderhoudsprijs voor Maria Molodova

Automatische detectie van kleine spoorbeschadigingen, zoals ontwikkeld voor Dr. Maria Molodova, werd woensdag 8 oktober beloond met de Maintenance Research Innovation Award.

Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse conferentie van het Nederlandse Instituut voor World Class Maintenance in Rotterdam. Omdat dr. Molodova vanwege haar verblijf in China niet aanwezig kon zijn, nam haar promotor prof.dr.ir. Rolf Dollevoet de cheque van 1.000 euro in ontvangst. Meer informatie

 

Ab Schreuderstudieprijs

 Darinde Gijzel heeft de Ab Schreuderstudieprijs gewonnen, dé tweejaarlijkse studieprijs voor ondergronds bouwen. Afgelopen donderdag heeft ze deze in ontvangst genomen tijdens het COB-congres in een zaal met ca. 350 professionals.
Zie ook: http://www.citg.tudelft.nl/nl/actueel/laatste-nieuws/artikel/detail/darinde-gijzel-wint-ab-schreudersprijs/

  

 

 --------------------------------------------

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Rots

Professor Jan Rots werd in het Stadhuis in Delft onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

Prof.dr.ir. Marcel Hertogh wordt topadviseur Aanleg 

Marcel Hertogh is benoemd tot topadviseur Aanleg bij Rijkswaterstaat. Deze functie zal hij voor 1 dag per week invullen vanuit RWS GPO. 
Naast het topadviseurschap is Marcel ook hoogleraar  'Integraal ontwerp en beheer van civiele infrastructuren' aan de TU Delft en stuurgroeplid van InfraQuest.

 

 

Toekenning ERC Consolidator Grant aan Angelo Simone

Aan Angelo Simone, universitair docent bij de de sectie ConstrucieMechanica van de afdeling Bouw & Infra, is een ERC Consolidator Grant toegekend. Uit 3673 aanvragen, die volgens de jury van hoog niveau waren, is zijn voorstel getiteld “Computational modelling of structural batteries” gekozen. Angelo doet het voorstel om onder andere onderzoek te doen op gebied van vezelversterkte materialen, multi-schaal numeriek modelleren en gekoppeld elektrochemisch-mechanisch modelleren. Deze zeer prestigieuze grant (ongeveer k€2.000 voor vijf jaar) omvat financiering van Angelo, 3 PhD-posities, 2 PostDocs en bijbehorende numerieke infrastructuur.

Naam auteur: webredactie
© 2017 TU Delft

Metamenu