Jaap van der Graaf-prijs uitgereikt aan Heleen de Fooij

15 februari 2017 door Secretariaat Sanitary Engineering

Op 13 januari 2017 is tijdens de 69e Vakantiecursus ‘Over Waterlust en Overlast’ van de afdeling Watermanagement van de TU Delft de Jaap van der Graaf-prijs uitgereikt aan Heleen de Fooij.

De prijs wordt toegekend aan een student of onderzoeker die in het voorgaande jaar het beste Engelstalige artikel over de stedelijke watercyclus schreef. Het winnende artikel van De Fooij en mede-auteurs is gepubliceerd in het blad ‘Resources, Conservation and Recycling’ en is getiteld ‘Wastewater as a resource: Strategies to recover resources from Amsterdam’s wastewater’.

De jury beoordeelde in totaal 39 inzendingen, waarvan het niveau hoog was en erg dichtbij elkaar lag. Tijdens de Vakantiecursus werden de drie genomineerden en de winnaar bekendgemaakt. De jury heeft de artikelen op vijf criteria beoordeeld: maatschappelijke bijdrage, innovatie, toepasbaarheid op korte/middellange termijn, wetenschap en taal. Op basis hiervan is een top 7 samengesteld. De jury koos het artikel van De Fooij als winnaar, met name haar voorgestelde adaptieve beleidsmaatregelen gooiden hoge ogen. Zoals zij zelf zegt: ‘In een wereld met schaarse grondstoffen, is terugwinning steeds aantrekkelijker. Adaptief beleid, met inbegrip van interacties tussen maatregels, is geschikt om met een grote verscheidenheid aan mogelijkheden en onzekerheden om te gaan’.

Lees het hele artikel op de website van Witteveen+Bos

© 2017 TU Delft

Metamenu