Rolf Hut kandidaat KIVI Ingenieursprijs

31 maart 2017 door Webredactie CiTG

Het KIVI heeft de drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2017 bekendgemaakt. Onderzoeker en docent Rolf Hut (afdeling Watermanagement) is een van hen. De winnaar wordt door het publiek bepaald. Stemmen kan inmiddels!

Dr.ir. Rolf Hut is op de TU Delft onder meer bekend van zijn onderwijs- en onderzoeksprojecten op het gebied van water management. Zo bezocht hij onlangs met collega’s Myanmar om met zelfgemaakte GPS-trackers en gekleurde ballonnen de Irrawaddy rivier in kaart te brengen.

Buiten Delft kent men hem ook als Volkskrant-columnistboekschrijver, knutselaar, workshopleider bij het Science Center en vanwege de ontsnapping uit Alcatraz die hij samen met Olivier Hoes (TU Delft) en Fedor Baart (Deltares) nadeed in een documentaire van Discovery Channel gebaseerd op hun onderzoek naar stromingen in de baai van San Francisco .

De Haagse natuurkundeleraar Arjan van der Meij heeft Rolf Hut voorgedragen bij het KIVI voor de Prins Friso Prijs 2017 omdat hij hem een inspirerend rolmodel vindt voor jongeren.

Stemmen

De andere genomineerden voor de prijs zijn dr.ir. Martin Baptist van de Universiteit Wageningen en dr.ir. Rick Scholte, oprichter en directeur van ingenieursbureau Sorama.

De profielen van deze kandidaten staan op de website van KIVI. Hier kun je ook stemmen tot 16 april 2017. 

Lees ook het portret dat De Ingenieur schreef over Rolf of de Story of Science over het project in Myanmar.

Uitreiking

De uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs vindt plaats op de Dag van de Ingenieur die op woensdag 19 april plaatsvindt in de aula van de TU Delft.

© 2017 TU Delft

Metamenu