Darinde Gijzel wint Ab Schreudersprijs

03 november 2014 door Webredactie CiTG

Tijdens het jaarcongres van het Centrum voor Ondergronds Bouwen (COB) op 30 oktober ging de Ab Schreuders Studieprijs naar Darinde Gijzel, alumna Construction Management and Engineering.

Darinde is recentelijk afgestudeerd bij Prof. Marcel Hertogh en ontving volgens de jury de prijs omdat ze in haar onderzoek op vernieuwende, grondige en concrete wijze diverse perspectieven voor het begrip duurzaamheid beschouwt. Duurzaamheid is momenteel een belangrijk aspect in de bouw. Omdat juist concretisering voor ondergronds bouwen lastig is, draagt de studie uitdrukkelijk bij aan het stimuleren van manieren van ondergronds bouwen. Dit wordt binnen het project (Rotterdamsebaan) dan ook duidelijk getoond.

Ab Schreuders Studieprijs

De Ab Schreuders Studieprijs wordt eens per 2 jaar uitgereikt aan afstudeerders op het gebied van ondergronds ruimtegebruik aan een Nederlandse HBO- of WO-instelling. De Stichting A.M. Schreuders wil de vernieuwende blik van studenten blijven stimuleren.