Cool Down The Planet: ‘Crowd Engineering’ als nieuw instrument tegen klimaatverandering

09 mei 2017 door Webredactie CiTG

Cool Down The Planet gaat studenten, wetenschappers en ‘the crowd’ wereldwijd bijeenbrengen in jaarlijkse online open competities, in een poging om de opwarming van de aarde te bestrijden.

Tussen 12 juni en 30 juni 2017 loopt een pilot op www.cooldowntheplanet.com. Er worden enkele tientallen studenten en experts gezocht, die zich hier drie weken lang bezig gaan houden met het oplossen van een concrete vraag, in dit geval: kunnen we de opwarming van de aarde afvlakken door middel van (duurzame) wolkenfabrieken op zee? Cool Down The Planet wordt financieel mogelijk gemaakt door de TU Delft, en met inhoudelijke inbreng van wetenschappers van het TU Delft Climate Institute.

Pilot

Cool Down The Planet wordt een jaarlijkse open competitie tussen studententeams van universiteiten vanuit de hele wereld, samen met ‘the crowd’, geïnitieerd door TU Delft. De eerste echte ronde start in het najaar van 2017. De pilot in juni moet uitwijzen of de software werkt en of een dergelijke groep crowd-engineers een interessante dynamiek tot stand kan brengen.

Wolkenfabrieken op zee

De eerste vraag is dus: kunnen we de opwarming van de aarde afvlakken door middel van (duurzame) wolkenfabrieken op zee? Grote witte oppervlakken, zoals wolkenmassa’s, versterken de reflectiviteit van de aarde, en hebben dus een afkoelingseffect. Maar (hoe) kun je zoiets op een goede manier inzetten?

Zie video:

Deelnemers gezocht!

Cool Down The Planet wil graag zowel academische experts als ‘crowd engineers’ samenbrengen om met elkaar zowel grote als gedetailleerde kwesties op te lossen. Naast studententeams worden per challenge ook moderators gezocht die het online proces als objectieve experts en procesbegeleiders gaan volgen. Voor de pilot van 12 - 30 juni kunnen deelnemers zich nu aanmelden via www.cooldowntheplanet.com

Meer informatie en aanmelden: www.cooldowntheplanet.com
Projectleider Cool Down The Planet: Roelf van Til, info@remove-this.cooldowntheplanet.com, 06-42297246
Adviseur wetenschapscommunicatie TU Delft Roy Meijer, 015-2781751, r.e.t.meijer@remove-this.tudelft.nl